duminică, 21 august 2011

A fi...ploaia

“Să-l lași să se apropie de tine, sau să te apropii tu de el. Să-i iei în mână sufletul și să i-l joci, ca pe un pumn de grâu: are greutate? e bun de sămânță? Și să fii, dacă poți, nu cel care încearcă să mai culeagă ceva; ci ploaia, ploaia aceea de toamnă, care nu știe nimic despre culesuri…” 
Constantin Noica

Omului nu-i poti lua sufletul in maini, sa-l atingi si sa-l cantaresti sa vezi cat de bland, bun si plin este. Nu poti sa stii cat de roditoare e samanta lui, dar poti afla ce poate naste in tine.
Nu ai de unde sti, cu certitudine, cine e cel care s-a asezat langa tine, insa poti simti ca acela este, ca si tine...un om.
Poti toate acestea daca lasi de o parte spectacolul in ansamblul lui si devii propriul creator al vietii tale. Daca lasi inima deschisa de tot si viata sa curga prin tine. Daca auzului tau nu-i este straina sau prea vaga, muzica sufletului tau.
Sufletul are "mainile" lui si "ochii" lui, atingerea mainilor lui nu se inseala niciodata, vederea sa este mereu clara insa vocea sa se face auzita in soapta, cuminte si clara...Iubirea.

2 comentarii:

  1. Buna draga mea,
    Ma intreb eu, oare suntem pragatiti de fiecare data sa traim ceea ce se naste in sufletul nostru din samanta altui suflet, pe care il atingem voit sau nevoit?

    Imi place tot ce vad pe acest blog, si mi se confirma inca odata faptul ca ni se intimpla in viata tot ce dorim sa ni se intimple, si cu siguranta vei fi, atunci cind vei dori ..... "cer senin si ape limpezi"

    RăspundețiȘtergere
  2. Angel-ul meu,
    daca am porni in orice experienta de la premisa ca ni se intampla mereu ceea ce ne dorim sa ni se intample, asa cum si tu afirmi si mai mult decat atat, ca nimic si nimeni nu apare in viata noastra intamplator, ne-ar fi mult mai usor sa intelegem si sa traim Clipa. Sublimul ei, darul divin pe care il primim cu fiecare clipa...
    Eu cred cu tarie ca a fi pregatit inseamna a avea curajul si credinta sufletului, puterea lui nemasurata...Uneori lucrul acesta inseamna, pentru ratiune, un salt in gol insa ea poate fi educata.
    Bine ai venit, te mai astept suflet drag

    RăspundețiȘtergere

Aripi, cuvintelor tale, aici..