luni, 28 mai 2012

Zane, anotimpuri, miracole si intamplarea

Intamplarea a fost ca eu sa trec pe acolo chiar atunci,...

...cand zanele-anotimpuri, urcate pe picioroange imense, spuneau povestea lor feerica cu gratie...
...si nemasurata daruire, intro ploaie torentiala curata si calma, iar oamenii multi stateau fermecati sub umbrele.
Atatea fete zambitoare intrun singur loc de mult nu mi-a fost dat sa mai vad...in ploaia linistita si limpede.
Oamenii au privit fermecati cum mesagerii din alte lumi, zanele si spiridusii, evocau intrun spectacol feeric visele si imaginatia lor, a oamenilor.
Abia acum am aflat ca manifestarea culturala este oferta ConectACT, iar reprezentatia a teatrului italian. Fireste, demersul cultural are in program spectacole de muzica braziliana, teatru alternativ, teatru dans, tatru liric. Doar ca in alte seri, urmatoarele, in seara in care eu am fost acolo s-a "jucat" magia, povestile din alte lumi, zanele, spiridusii, visele, Creatia cu propria sa creatie ...

   Pe mine "intamplarea" m-a adus acolo, necautand nimic si neasteptand minuni. De fapt, constientizez cu claritate in ultima vreme ca totdeauna a existat o parte a constiintei mele perfect constineta de Miracol. Am trait multe miracole pana acum, si sesizez ca de acum ele se indesesc.
  Asa se face ca, in perioada aceasta a existentei mele, desi e una de "ascultare" mai mult decat de exprimare, primesc multa informatie, bucurii, fericiri, intamplari. Cuprind lumea intrun suras...
  Ploua sambata seara, cum ploua si acum zgomotos si cu aplomb iar mie-mi vine sa ies afara si sa alerg. Am cuprins atata curatenie si aer in plamani incat am impresia ca daca as vorbi acum...as ploua cu soare, si-as rasufla cu vantul cald al suspinului de usurare si de pace.
Pacea sa ne fie noua, a noastra stare!

2 comentarii:

  1. CER SENIN PLOUA CU SOARE :)
    Nici nu se putea altfel ...
    frumos frumos spectacolul strazii ... in ce oras a fost?

    RăspundețiȘtergere

Aripi, cuvintelor tale, aici..