vineri, 31 august 2012

Poveste...de Iulia



Ante scriptum: "Povestea" este scrisa de Iulia si a ajuns la mine printr-o "intamplare" fericita, mijlocita de chiar mama ei. Pe Iulia o cunosc de cativa ani, e unul dintre acei copii care m-au uimit de la inceput dovedint o intelegere superioara a lucrurilor si lumii inca de mici.
Stiti voi, e unul dintre acei copii care au venit aici inzestrati deja cu multa Lumina. Constatarea aceasta o fac de fiecare data cand este vorba despre Iulia si ma bucura. Mult!
"Povestea" ei m-a impresionat cu atat mai mult cu cat ea are un talc profund, nu doar pentru fetite ci si pentru femeile care noi suntem deja. Iar faptul ca fetite precum Iulia constientizeaza vremelnic realele valori ale frumusetii si feminitatii din ele insele ma face sa am nadejdea ca...mai avem o sansa. De vindecare!


Printesele

          Fiintele perfecte din copilaria fetelor, care le inseninau zilele cand le priveau la televizor si le faceau sa viseze continuu la printi pe cai albi, la zane bune si la castele frumoase sunt printesele .

 






                               
                    
         
              
                                             
           Fac totul perfect si au o prezenta impecabila tot timpul. Acestea sunt frumoase, inteligente, intelepte, bune la suflet, modeste, delicate, elegante si harnice (prea multe calitati; nu?) .Nu fac niciodata vreo greseala si iau mereu cea mai buna decizie. Adica intr-un cuvant: PERFECTE.

            Sunt multe intrebari pe care mi le pun de mult despre printese:
            De ce toate printesele au o poveste parca facuta dupa acelasi plan. Fiecareia de-a lungul vietii i se intampla un lucru rau legat de calitatile ei, luptă, il infrange si fiecare sfarseste gasindu-si adevarata dragoste.

            De ce povestea nu continua si dupa casatoria printesei cu printul ? Asa să aflu cati copii au avut sau daca au avut, daca se despart sau raman impreuna sau cam cat de ,,perfecte’’ mai sunt printesele la batranete.

            De ce nu au si ele un defect? Unul singur. Cer prea mult? De ce nu pot sa arate si ele asa :

 



     
             
Ar fi mai amuzant! J

             Apoi mai e si faptul ca deruteaza bietele fetite, li se spune ca nu exista perfectiune si ele arata altceva. Ele viseaza de mici sa fie printese si cand cresc un pic sunt coplet dezamagite de faptul ca nu exista sau ca ele nu pot fi una.
             Printesele ofera o imagine plastica. Nici o fetita nu poate sa si le imagineze pe acestea ca persoane reale ci doar fictive iar cand au aparut in sfarsit in realitate la Disneyland imaginea lor a fost spulberata. Nici una dintre ele nu arata la fel ca desenul, ceea ce era de asteptat. Nu este posibil sa arate identic asa ca mai bine nu incercau...

              Asa ca, dragi fetite, nu va lasati pacalite de aceste fete imbracate in rochii bufante cu nulte diamante si paiete si care au un caracter prea exemplar. Nu exista nici ele si nici perfectiunea lor!


"Poveste" - de Iulia Ababei

2 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragul meu anonim, iti multumesc din inima pentru comentariu!Am sa-l citez aici "Bravo, Iuli!", pentru ca acum chiar nu realizez cum de s-a putut intampla ca platforma blogger sa-l stearga in dimineata aceasta.
      Inca o daca multumim, asa am spus si eu bravo Iuliei pentru ceea ce ea este deja!
      Cu drag,

      Ștergere

Aripi, cuvintelor tale, aici..