joi, 4 octombrie 2012

Paranteze

           

           Pune in(tre) paranteze tot ce stii, ce ai invatat, ce ai memorat cu ajutorul celulelor creierului si ale corpului tau fizic si astral.
            Nu nega si nu respinge nimic, doar aseaza in fiecare clipa de existenta intre doua paranteze tot ce ai acumulat pana Acum, astfel vei creea totdeauna dinauntrul tau un spatiu Nou, fertil, in care permiti insamantarea. Fara pre-judecati, valori prestabilite, norme, dogme, invatare devii in fiecare clipa un Om Liber. Si neinfricat!
           Simte-te pe tine Cel Viu, cel ce ESTI si pe tine cel ce ESTI TOT CEEA CE ESTE!
            Permite-ti emotiile, simtirile, sentimentele tale si nu le arunca cu nesocotinta in cosul de gunoi in care usor-usor te vei transforma insasi tu, omul. Fara de emotii, trairi, sentimente suntem simple potentialitati, aflate intr-o latenta marasmica acceptand cu buna stiinta ca energia necreeata din care ne compunem sa fie modelata de altceva, altcineva exterior noua, de conjucturi, devenind astfel doar Efect al...orice.
            Ramai atent la vocea aceea din interiorul tau, aceea care ti-a vorbit linistit si in pace mereu dar pe care tu ai ignorat-o acoperind-o cu miliarde de intentii, ganduri, fapte, proiectii, galagie, haos. Sau pe care ai amutit-o cu puterea ratiunii tale, nesocotind forta cu care ea in continuul sau murmur te-a sustinut.
            Naste-te in fiecare Clipa, inocent si pur constientizand ca e Ceva mai presus de tine si din interiorul tau care oricum te ghideaza si te prinde de mana.
            Totul se afla intro dinamica naucitoare, inima-mi bate mai tare incercand sa tina pasul cu Tot, aerul ma patrunde prin pori si ma curata, eu Fiinta ma transpun in doar degetele de la o mana sau in norii-fuioare de pe cer.
             Pastreaza-ti atentia la Vocea ta interioara, poate ca n-ai s-o auzi din prima sau poate ca n-ai sa-i intelegi limbajul, insa linisteste omenescul din tine si lasa-te patruns.
             Ofera-ti Clipa asa cum este ea Pura, fara concepte, idei, judecati, validari, continuturi, masuri, dovezi, binele, rau, susul, josul, omul, sufletul. Constientizeaza faptul ca suntem pulsatii intermitente si ca-n fiecare Clipa noi insine suntem altii, nu lasa Totul in urma si nu-l agata in vreun colt deamintire pierzandu-i in memorie esenta.
              Ramai deschis, simte, taci, primeste, Traieste! Armonizeaza-te cu Totul, ar fi absurd sa crezi ca i-ai putea schimba cursul vreo nanosecunda. Doar Sustine-l cu Fiinta ta, pune in comun bobita de Divin care esti! Crede si FII!

2 comentarii:

  1. Absolut superb, asta esti tu ce adevarata, te recunosc!
    Iar Leonard Cohen este magnific pur si simplu!
    Angel

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-e dor de tine, Angel, stii !?
      ...nu s-ar fi putut sa nu ma recunosti, o matrice dintre cele din care ne alcatuim e asemenea la noi doua. Cel putin una, s-o pastram pentru cealalta viata, ca semn de recunoastere, :).

      Ștergere

Aripi, cuvintelor tale, aici..