luni, 23 aprilie 2012

Smerenia


"Te iubesc, dragul meu. Iartă-mi astă iubire. Ca o pasăre ce şi-a pierdut cărarea m-ai prins în umbra aripilor tale, că vălul sufletului meu săgetat de puterea ta căzu. Acoperă-l cu mila ta, dragul meu drag, şi iartă-mi astă iubire.
Şi dacă nu mă poţi iubi, dragul meu, iartă-mi astă durere. Nu-mi zvârli priviri răutăcioase din depărtarea zărilor. Mă voi strecura în colţul meu şi înmărmurită voi rămâne în puterea îngândurată a nopţii. Cu amândouă mâinile acoperi-voi ruşinea ochilor mei. Întoarce-ţi faţa de la mine, dragul meu drag, şi iartă-mi astă durere.
Şi dacă mă iubeşti, dragul meu, iartă-mi astă bucurie. Când sufletul meu e scăldat de valurile fericirii, nu râde de rătăcirea mea învolburată de primejdii. Când înălţată pe soclul puterii te conduc cu tirania dragostei mele, şi când, ca o zeiţă, îmi închin ţie darurile mele, primeşte-mi mândria, dragul meu, şi iartă-mi fericirea."
                                                                               
                                                                           Rabindranath Tagore

P.S.: mi-am dorit astazi sa-mi raspund la o intrebare, care revine spre mine cu perseverenta pe mai multe cai, si anume aceasta "Ramona, ce este Iubirea!?". Numai ca...n-am mai putut. 
Asa cum doar o ordine superioara le aseaza pe toate, mi-a aparut dinainte fragmentul de mai sus, apoi melodia, n-am habar daca ele merg impreuna dar pe mine m-a ingenunchiat atata frumusete si mi s-a parut ca am gasit raspunul intrebarii mele. Reiau eu "cautarile", poate ca alta data.

8 comentarii:

  1. La ce m-am gandit eu azi:
    http://fericireasurvinejoi.blogspot.com.br/2012/04/coincidenta.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Cat de frumoase sunt vorbele lui Tagore... :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Răspunsuri
    1. Iubirea, draga mea Dialara, este atunci cand...ai trairea de netagaduit ca esti una cu Tot, ca de exemplu, un copac respira pentru tine prin frunzele sale, :). Am glumit, dar numai putin.
      Iti sunt recunoscatoare pentru intrebarea aceasta ce nu-mi da pace de ceva vreme.
      O port in mine, cand se coace o daruiesc, :).

      Ștergere
  4. Aceasta melodie....a ramas in cel mai adanc loc al sufletului meu....pentru ca era de la un suflet drag.....a fost placut sa o reascult....si oricum am simtit nevoia unei lacrimi....in tacere......,,,oare asta`nseamna iubire?:)cred ca da...cand nu mai poti sa spui nimic.....:)Multumesc!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, Floare De Colt, SI aceasta este Iubirea,marturisirea, impartasirea ei atunci cand tacerile trebuiesc doar...tacute si atat!

      Ștergere

Aripi, cuvintelor tale, aici..