sâmbătă, 29 octombrie 2011

...

         
          Pentru ca am in interiorul meu o bobita de curaj (ce creste), admit fara sa ma tangui ca sunt propriul creator al destinului meu, al vietii mele din fiecare zi.
          Tocmai de aceea cred ca nu exista nicio alta cale de a fi fericita, decat aceea de a-mi asuma in mod constient si deplin responsabilitatea pentru propria-mi fericire.
         Fericirea mea nu este dependenta de nimeni si de nimic pentru ca n-as putea impovara pe cineva vreodata cu o asemenea enorma obligatie.
       A cauta la nesfarsit si pretutindeni un "alt cineva" pricinuitor al suferintelor mele nu poate fi decat o amagire. Pentru ca niciun "alt cineva" nu va putea sti vreodata mai bine decat mine ceea eu gandesc, simt si imi doresc. In acest sens cred deasemenea ca Iubirea ESTE o stare iar de la un anumit nivel in sus, ea nu are nevoie de obiect, nici de reciprocitate...Acum, de exemplu aceasta stare...ma copleseste...

7 comentarii:

  1. cred si eu ca ne putem modela destinul in functie de algerile pe care le facem. dar crezi ca exista fericire sau doar pace sufleteasca pe care o atingem atunci cind ne unim cu Dumnezeu in esenta a ceea ce ne`a creat sa fim?

    RăspundețiȘtergere
  2. lacrima.lac,
    depinde de cum defineste fiecare, in sine, fericirea. Eu, marturisesc, am avut o perioada lunga de timp asa niste definitii ale fericirii...intinse pe 5 coli A4, :), si sigur ca eram nefericita!
    Asa cum frumos spui tu, a fi ceea ce SUNT, intreaga in mine insami si in acelasi timp una cu ceea ce ESTE, inseamna a fi in Dumnezeu, iar eu sunt Fericita. A trai Clipa asa cum este, fara a ma opune Vietii, inseamna a accepta si imbratisa tot chiar daca uneori nu inteleg pe deplin totul...
    Lacrimile tale sunt pretioase, lacrima.lac, sa ai grija de ele, sa le versi de fericire, da!?
    Cu drag, te mai astept...

    RăspundețiȘtergere
  3. vorbesti despre viata sau despre Viata atunci cind spui Fericita?
    nu cred ca te poti opune in vreun fel Vietii. doar daca ii negi Cuvintul prin alegerile pe care le faci. dar oare poti trai clipa mortii daca nu esti in Viata?

    RăspundețiȘtergere
  4. lacrima.lac, eu nu vorbesc decat despre Viata,altceva nu stiu, nu cunosc. Asa dupa cum spui tu "viata" pare a fi ca un simulacru...:). Iar cand spun Fericire vorbesc despre starea aceea launtrica si neconditionata, inflorirea fara cauza si scop, nu despre fericiri orgasmice de cauza exterioara, de durata limitata, :))...
    Socot ca se poate numi ca te opui curgerii Vietii atunci cand te afunzi in stari de suferinta profunda determinate de ego. Astfel de suferinte pot cauza deseori chiar dependente, pe cand suferinta din suflet este cu totul altfel. Etapa de purificare interioara, adeseori sursa Fericirii launtrice.
    Daca esti in Viata vobesti cu totul altfel despre clipa mortii...
    Acestea sunt doar simtirile si parerile mele. Si sunt oricand aici, pentru tine.

    RăspundețiȘtergere
  5. draga mea,
    eu nu caut sensul vietii raportindu`ma la oameni. daca ti s`a intimplat cumva sa citesti nimicurile mele si crezi ca sufar, da, asa este. dar suferinta mea nu vine din sifonarea ego`ului in fara ratiunii umane, ci din ani de suferinta fizica in care m`am intilnit de prea multe ori cu propria`mi moarte incit sa inteleg ca a vorbi despre clipa mortii poate ramine pentru cei mai multi doar la nivel de teorie. ani in care absolut nici o teza despre Fericire nu mi`a putut aduce acea stare launtrica si neconditionata, cum o numesti tu, numita de mine pace sufleteasca, decit Cuvintul lui cel din Scriptura. cind esti chiar acolo, pe buza prapastiei, nimic din ce`ai stiut despre Fericire nu te poate ajuta. decit credinta ca El poate totul daca`L accepti neconditionat.
    desigur, asta este doar experienta mea practica.

    RăspundețiȘtergere
  6. lacrima.lac,
    am citit ce scrii tu si scrii minunat.
    Pe cine esti tu atat de furioasa!?
    Stii, desigur, ca "Dumnezeu nu da mai mult decat poti duce", iar din aceasta perspectiva iti spun ca tu nu poti fi decat un om extraordinar de puternic de vreme ce ai un destin asa cum tu insati il descrii.
    Dinspre mine, buna mea, nu poti avea de decat deplina admiratie si mult drag.
    Oricand!

    RăspundețiȘtergere

Aripi, cuvintelor tale, aici..