duminică, 20 mai 2012

Armonie



                 Daca chitara aceea ar fi viata...Ar sfarsi sfasiata sau... !?
Facem cu totii parte din aceeasi existenta, daca cinci oameni, zece maini, pot canta in modul acesta atat de inlatator o piesa la una si aceeasi chitara, noi oamenii de ce n-am putem trai, in aceasta infinit de cuprinzatoare existenta, armonios unii cu altii?
                Pe ei, cei care canta, ii tine uniti una si aceeasi simtire probabil, iubirea pentru muzica. Pe noi ce ne-ar putea tine uniti, daca nu Iubirea insasi?
                Sa Crezi.

joi, 17 mai 2012

Preda-te Toma*!



XIV

"Toma, dacă ai greşit şi nu mai trebuieşte să fii; - ai mândrie de tine şi urcă pe eşafod în faţa călăului tău şi rânjeşte tu măştii lui, fără de cap deasupra umerilor tăi, - şi cu gâtul gata retezat şi cu şuvoi de sânge, surâzând.
Tu, dacă ai greşit grâului, taie-ţi piciorul ca să nu te mai poţi arăta în faţa lui şi să-l murdăreşti cu umbra ta atuncea când tuturor copiilor le este foame de sete.
Să nu te mai naşti de nu eşti în stare să înduri viaţa!
Să nu mai mori de nu eşti în stare să ştii că cea care te-a născut a murit.
Toma, dacă nu poţi să spui că unu se poate înmulţi cu unu, vai ţie!
Că suntem cu toţii ceea ce suntem, e un mormânt pentru bătrâni şi un leagăn pentru copii.
Că noi toţi nu suntem aidoma noastră noi toţi, e o roată, Toma, este un cuvânt, Toma, cum îţi zic, căci am grăbire."
                                                                                         Nichita Stanescu

            A aflat Toma ca i-a trecut timpul si ca ar trebui sa se predea, e o perioada de cand se burzuluieste la mine iar eu am crezut ca-i e foame si i-am dat, ca-i e sete si i-am tot plouat, ca poate a obosit si l-am odihnit. Dar fiindca tot nu tacea atunci l-am ascultat si apoi i-am marturisit.
             Dragul meu Toma,

sâmbătă, 12 mai 2012

Crede...in tine


              Ascult piesa de mai sus de cateva zile fara intrerupere. Mi se pare de o simplitate si de o plinatate cum mai rar am trait in ultima vreme.
             Vorbim, noi oamenii, in ultimul timp necontenit despre lucruri profunde, valoroase, grave, pe care oricum cu mare greu le cuprindem macar cu intelesul mintii. Ma surprind adeseori analizand la infinit idei, concepte, tehnici, definitii despre ceea ce suntem noi si cum am putea schimba lumea si realizez ca nu fac altceva decat sa-mi tin mintea intro permanenta tesiune si alerta si neindoilenic ca asa

luni, 7 mai 2012

Unu

 

Unul

"Un calaret incepe sa fie bun
atunci cand e una cu calul sau

Un luptator atinge maestria
cand e una cu sabia sa

Un pictor reuseste sa dea viata panzei
numai cand e una cu pensula sa

Un barbat si o femeie